طراحی دیتا سنتر

اگر چه تقریبا استفاده از هر فضای مناسب به عنوان یک “مرکز داده ” امکان پذیر است اما طراحی و پیاده سازی یک مرکز داده نیاز به بررسی دقیق دارد. فراتر از مسائل اساسی هزینه و مالیات، محل موردنظر برای مرکز داده براساس بسیاری از معیارها از جمله موقعیت جغرافیایی، ثبات لرزه و آب وهوا، دسترسی به جاده ها و فرودگاه ها، دسترسی به انرژی و ارتباطات از راه دور و حتی محیط سیاسی حاکم ؛ انتخاب می شود. بعد از تعیین محل امن ، معماری مرکز داده را می توان با توجه به زیرساخت های مکانیکی و الکتریکی، همچنین ترکیب تجهیزات آی تی طراحی کرد.

سودمندی و مصرف انرژی

طراحی دیتا سنتر اهمیت بهره وری انرژی را نیز تشخیص می دهد. یک مرکز داده ساده ممکن است تنها چند کیلو وات انرژی نیاز داشته باشد ، اما نصب و راه اندازی مرکز داده در مقیاس بزرگتر می تواند ده ها مگاوات و یا بیشتر انرژی نیاز داشته باشد. امروزه، مرکز داده هایی تحت عنوان مرکز داده سبز طراحی شده و در حال رشد است که اثرات زیست محیطی را از طریق استفاده از مصالح ساختمانی-انتشار کم، مبدل های کاتالیزور و فن آوری انرژی جایگزین، به حداقل می رساند.

سازمان ها اغلب ، بهره وری انرژی مرکز داده را از طریق معیاری تحت عنوان کارایی مصرف نیرو (PUE)، می سنجند که نشان دهنده نسبت کل قدرت ورودی مرکز داده به قدرت مورد استفاده توسط تجهیزات آی تی است . با این حال، ظهور و پیشرفت مجازی سازی اجازه داده است تا استفاده از تجهیزات IT بسیار سازنده تر باشد که بهره وری بسیار بالا تر، مصرف انرژی پایین تر و کاهش هزینه های انرژی را نتیجه می دهد.

مدیریت و نظارت زیرساخت های مرکز داده ها

دیتا سنترهای مدرن استفاده گسترده ای از نرم افزار نظارت و مدیریت دارند. این نرم افزار مانند ابزار مدیریت زیرساخت های مراکز داده عمل می کند و امکاناتی را در اختیار مدیران IT قرار می دهد ، از جمله این قابلیت ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • اجازه دسترسی از راه دور جهت نظارت بر تاسیسات و تجهیزات دیتا سنتر
  • اندازه گیری عملکرد دیتا سنتر
  • تشخیص به موقع خرابی دیتا سنتر و پیاده سازی یک آرایه وسیع از اقدامات اصلاحی

باید توجه داشته باشیم که تمام قابلیت های فوق الذکر بدون ورود فیزیکی به اتاق مرکز داده نیز قابل انجام است.

رشد مجازی سازی به عنوان یکی دیگر از ابعاد مهم مدیریت زیرساخت های مراکز داده اضافه شده است. مجازی سازی در حال حاضر سرورها، شبکه و استوریج ها را پشتیبانی می کند و این اجازه را به مدیران شبکه می دهد که تمام منابع محاسباتی خود را بدون توجه به مکان فیزیکی ، سازمان دهی کنند ، همچنین این امکان وجود دارد که در صورت نیاز به استفاده مجدد از آنها ، تمام منابع بازیابی شوند. تمام این قابلیت ها از طریق نرم افزار مدیریتی ، قابلیت پیاده سازی را خواهند داشت.

مراکز داده و کلود

پیاده سازی مراکز داده ابری با سرعت بسیار زیادی در حال رشد است ،و منجر به ایجاد بستر مجازی سازی برای اضافه کردن یک سطح اتوماسیون، می شود. هدف این است که به کاربران اجازه داده شود تا بدون مداخله مدیران IT ، کارهای سنگین  خود را انجام داده و سایر منابع محاسباتی را بر حسب نیاز مدیریت کنند.

در مراکز داده ها ارتباط با ارائه دهنده کلود عمومی امکان پذیر است. پلتفرم هایی مانند مایکروسافت Azure  به استفاده ترکیبی از مراکز داده های محلی با Azure و یا سایر منابع کلود عمومی تاکید دارند. نباید این نکته را فراموش کرد که نتیجه کار از بین بردن مراکز داده نیست، بلکه، ایجاد یک محیط پویا است که این قابلیت را در اختیار سازمان ها قرار می دهد که حجم انبوه کارهای خود را به صورت محلی و یا در کلود(ابر) اجرا کنند و یا از یک کلود به کلود مطلوب دیگر انتقال دهند.

متخصصین ما آماده‌اند تا در صورت لزوم با حضور در سازمان یا محل پروژه مشتری ضمن تحلیل دقیق نیازها و با بررسی شرایط و با در نظر گرفتن محدودیت‌های مالی ، استانداردها و نیازهای توسعه‌ای بهینه‌ترین راهکار ها را به شما معرفی نمایند .  علاوه بر این شما می توانید با دریافت مشاوره رایگان متخصصان ما ، از هزینه های راه اندازی دیتا سنتر ، استاندارد سازی اتاق سرور ، مجازی سازی دیتا سنتر و سایر تجهیزات شبکه از جمله قیمت سوئیچ سیسکو و سرور hp ، مطلع شوید .