بلاک چین چیست و چرا مورد توجه است

بلاک چین 1 یک سیستم برای نگهداری دفتر حساب های توزیع شده است به طوری که اجازه می دهد سازمانهایی که اعتماد کافی به یکدیگر ندارند بر روی بروزرسانی این دفتر حساب ها به توافق برسند. به جای استفاده از شخص ثالث مرکزی یا فرآیند تطبیق حساب آفلاین، بلاک چین از پروتکل های peer to peer استفاده می کند. بلاک چین به عنوان یک دفتر حساب توزیع شده، یک رکورد پاک نشدنی و آنی را فراهم می کند که در میان شرکت کنندگان آن کپی می شود.

بلاک چین این پتانسیل را دارد که اساسا چگونگی انجام معاملات تجاری جهانی را تغییر دهد. در حال حاضر برخی از معاملات از طریق شخص ثالث انجام و تعیین مسیر می شوند تا صداقت و حفاظت در معامله را تضمین کنند. وجود این اشخاص ثالث می تواند منجر به بروز تاخیرها در پرداخت و حتی افزایش هزینه ها شود. تکنولوژی بلاک چین منجر می شود که شرکت کنندگان در شبکه مورد اعتماد تجاری به طور مستقیم معاملاتشان را انجام دهند در حالی که از اعتبار و ثبات معاملاتشان مطمئن خواهند بود. هنگامی که معاملات پیشنهاد شده اعتبار می یابند و توافق بر روی پیامدهای آن به دست می آید، شرکت کنندگان در تکنولوژی بلاک چین، آنها را در بلاکهایی مرتبط به هم و رمزنگاری شده ثبت می کنند که قابل لغو شدن نیستند.

این تکنولوژی به حل و فصل بسیاری از چالش ها در مقیاس enterprise کمک می کند، همچون:

  • ایجاد اعتماد در معاملات BTB 2 نظیر به نظیر، به طوری که از هزینه ها و خطرات واسطه ها جلوگیری می شود
  • کاهش روش های دستی، مبادله اطلاعات در معرض خطا و فرآیندها
  • پرهیز از هزینه و تاخیرهای تطبیق آفلاین
  • کاهش تطبیق های cross-ERP که منجر به خطرات واریز اسناد و ثبت های ضعیف می شود
  • کاهش خطرات بالای تقلب در معاملات میان شرکت ها
  • بهبود قابلیت رویت اطلاعات به طور آنی در اکوسیستم تجاری

مکانیزم بلاک چین 

  • سیستم بلاک چین شبکه ای نظیر به نظیر از نودهای معتبر است. هر نود دفتر حسابی حاوی اطلاعات و تاریخچه ای از بروزرسانی ها را نگاه می دارد.
  • تغییرات درون این دفترحساب ها، از طریق معاملات پیشنهاد شده توسط طرف های خارجی به وسیله کلاینتها راه اندازی می شود. هنگامی که از طریق معاملات تغییرات رخ می دهد، شرکت کنندگان در بلاک چین منطق بیزینس (به اصطلاح قراردادهای هوشمندانه) را اجرا می کند و برای تایید نتایج از پروتکل های اجماع 3 پیروی می کنند.
  • هنگامی که تحت قوانین شبکه توافق به دست می آید، معاملات و نتایج آنها درون بلاک های داده ای دسته بندی می شوند که به واسطه رمزنگاری ایمن و غیرقابل تغییر هستند و توسط هر کدام از شرکت کنندگان به دفتر حساب اضافه شده اند.
  • علاوه بر تمام معاملات و نتایج آنها، هر بلاک حاوی هش رمزنگاری از بلاک قبلی است که تضمین می کند، هر گونه سوء استفاده از یک بلاک خاص به راحتی شناسایی شود.

فواید بلاک چین

بلاک چین فرآیند زمانگیر و پیچیده در معاملات BTB را با روشی که شفاف، قابل بازبینی و تضمین کننده است، جایگزین می کند. فواید آن برای کسب و کارهای امروزی شامل:

  • واسطه های کمتر

اجتناب از واسطه های متمرکز با استفاده از شبکه کسب و کار نظیر به نظیر

  • فرآیندهای سریع تر و اتوماتیک تر

فرآیندها و مبادله داده ها را اتوماتیک می کند. مغایرت های آفلاین را حذف می کند. به طور خودکار اقدامات، حوادث و حتی پرداخت ها بر اساس شرایط از پیش تعیین شده فعال می شوند. فرایندهایی که روزها (یا هفته ها) انجام می شد در حال حاضر به طور آنی انجام می شود.

  • کاهش هزینه ها

هزینه ها به واسطه شتاب بخشیدن به معاملات و حذف فرآیندهای واریز اسناد با استفاده از ساختار اشتراکی قابل اعتمادی از اطلاعات مشترک به جای اتکا بر واسطه های متمرکز یا فرآیندهای تطبیق پیچیده کاهش می یابد.

  • اتوماسیون سریع تر

به طور خودکار اقدامات، حوادث، و حتی پرداخت بر اساس شرایط از پیش تعیین شده راه اندازی می شوند. از طریق خودکارسازی فرآیندها برای کار خارج از ساعت های کاری، معاملات را سرعت می بخشد.

  • افزایش شفافیت

شرکت کنندگان بی درنگ معاملات توزیع شده در سراسر شبکه کاری مصوب خود را می توانند مشاهده نمایند. یک سیستم اشتراکی از رکوردها نگهداری می شود که همه در آن به میزان یکسانی از وقایع مطلع هستند.

  • افزایش امنیت

تقلب را کاهش می دهد در عین حال که با تضمین رکوردهای حیاتی تجاری، پذیرش قوانین تنظیم شده را افزایش می دهد.با استفاده از بلاک های مرتبط رمزنگاری شده داده ها را ایمن نگاه می دارد به طوری که رکوردها نمی توانند بدون شناسایی حذف شوند یا تغییر کنند.

بلاک چین در مقایسه با پایگاه داده مرکزی

بلاک چین یک دفتر حساب توزیع شده است که به طور مستقیم از طریق گروهی از اشخاص که الزاما مورد اعتماد یکدیگر نیستند، به اشتراک گذاشته می شود بدون اینکه به یک ادمین مرکزی شبکه نیازی باشد. در مقابل یک پایگاه داده سنتی (SQL یا NoSQL) به وسیله نهاد واحدی کنترل می شود. این تفاوت مهمی است به این معنا که:

  • هر نود در بلاک چین به طور مستقل هر معامله را پردازش و بررسی می کند. یک نود از آنجایی این توانایی را دارد که دارای قابلیت رویت کامل به وضعیت فعلی پایگاه داده، تغییرات درخواست شده توسط یک معامله و امضای دیجیتالی است که سرچشمه معامله را ثبت می کند.
  • معاملات و داده های مبتنی بر بلاک چین، تحمل پذیری بسیار بالایی را به علت افزونگی نهفته در آن دارند.
  • بروزرسانی ها توسط شرکت کنندگان پیش از انجام آنها توافق شده است، در مقایسه با یک محیط پایگاه داده معمولی که در آن به روز رسانی ها توسط هر طرف انجام می شود و سپس از طریق پردازش های طاقت فرسا (و اغلب آفلاین) تطبیق داده می شوند.
  • نقش آفرینی بلاک چین تقریبا بی وقفه در حال انجام است چرا که هیچ تاخیری از دفتر مرکزی نقل و انتقال بانکی یا فرآیند های تطبیق وجود ندارد درحالی که پیش از این بررسی ها اغلب در طول شب یا در طول چندین روز یا هفته صورت می گرفت.
  1. Block chain
  2. Business To Business
  3. Consensus protocols
0 پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

می خواهید در گفت و گو شرکت کنید؟
خیالتان راحت باشد :)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

© کپی رایت متعلق به شرکت سامانه های اطلاعاتی فاراد می باشد .